Future Timeline

2020. november 15. | Társadalmi trendek

A Future Timeline honlap egy különleges internetes oldal, amely tulajdonképpen hírportálként szolgál.

Az itt megjelenő hírek azonban részben tanulmányokon és tényeken alapulnak, részben viszont fikción, várakozáson.

A honlap több részből áll. Legfontosabb részét az idővonal adja, amelyen 2000-től 2100-ig tízéves bontásban, a későbbiekben pedig nagyobb intervallumokban olvashatók előrejelzések – tudományosan megalapozottak és fikciók.

Blog oldalon szöveges elemzések olvashatók a feltüntetett témakörökben. A Resources fül alatt pedig kapcsolódó (főleg technológiai témájú) honlapok, források találhatók, illetve fogalomgyűjtemény ugyanazokban a témakörökben, amelyek a Blog alatt is olvashatók. Az egyes hírekhez és tényekhez adott esetben a forrásul szolgáló tanulmányt is nevesítik. Az idővonalon belül a 21. századra vonatkozó blokkban 10 éves összefoglalókat találni, de minden egyes évre külön-külön meg vannak adva technológiai fejlődéssel kapcsolatos hírek. Pontosabban hírként feltüntetett előrejelzések, amelyek olyanok, mintha híroldalon olvasnánk, képekkel illusztrálva. 

A honlapnak erőssége, hogy átfogó és hivatkozásokkal alátámasztott gyűjteményt közöl az érdeklődőkkel, és a mai napig frissítve van. Bár technológiai megközelítésű, mégis a civilizáció sok területét érinti. A mélyebbre ásó kutatásokkal szemben itt valódi kijelentéseket, konkrét jövőképet olvashatunk, még ha nem is teljeset abban az értelemben, hogy a honlapon „csak” hírek olvashatók. A honlapon elérhető fórum szintén aktív, napi szinten jelennek meg felhasználói/olvasói hozzászólások.

http://futuretimeline.net